In het hart van de tornado

Gastblog geschreven door Nelleke Koole van Praktijk Sophia

Als alles op zijn kop staat in je leven, als alles chaos is, als het voelt dat je midden in een tornado zit, weet dan dat in het hart van een tornado altijd rust heerst. Zo kun je ook te midden van alle chaos eens rustig gaan zitten, observeren, overdenken, invoelen en volledig de tijd en ruimte nemen om te ervaren wat je mag en dient te ervaren. Gun jezelf deze positie, want die is er.

Wil jij meer rust en ruimte? 22 direct uitvoerbare tips

Vaak worden we door prikkels in onze leefomgeving afgeleid van hetgeen voor ons belangrijk is. We hebben teveel en willen teveel, maar wat heb je nu écht nodig om te kunnen genieten van je leven. Door actief aan de slag te gaan met het opruimen van alles wat je niet meer nodig hebt, kom je weer in contact met jouw wensen en verlangens.

Ontspannen in jouw eigen droomhuis. Jij kan dat ook!

Als (hoog)gevoelig persoon (HSP) kan het leven je overweldigen. Je moet van alles en er wordt aan alle kanten aan je getrokken. Door de vele prikkels die je (on)bewust binnen krijgt, kan je overprikkeld raken.

Wanneer je overprikkeld bent, heb je rust en ontspanning nodig om weer goed te kunnen functioneren.

De Kracht van Opruimen: een interne dialoog

Het allerbelangrijkste dat ik in de afgelopen jaren heb geleerd is de Kracht van Opruimen. In dit blog ga ik je er alles over vertellen.

Elk item dat je in je leven verzamelt zit met een onzichtbaar koordje aan je vast. Je neemt het je hele leven mee, totdat je de keuze maakt om het door te knippen.