In het hart van de tornado

Gastblog geschreven door Nelleke Koole van Praktijk Sophia

Als alles op zijn kop staat in je leven, als alles chaos is, als het voelt dat je midden in een tornado zit, weet dan dat in het hart van een tornado altijd rust heerst. Zo kun je ook te midden van alle chaos eens rustig gaan zitten, observeren, overdenken, invoelen en volledig de tijd en ruimte nemen om te ervaren wat je mag en dient te ervaren. Gun jezelf deze positie, want die is er.

Chaos in je huis is chaos in je geest

Persoonlijk ben ik nogal een type van opruimen en schoonmaken. Heerlijk vind ik het. Ik heb behoefte aan rust en orde in en om mijn huis, want chaos in mijn huis is chaos in mijn geest. Ik kan wel kan genieten van de chaos van bijvoorbeeld een leeggemaakte kast, want dat is immers het begin van orde.

De inhoud van de kast zet ik overal neer. Ga er vervolgens in kleermakerszit tussen zitten, zet rustgevende muziek op, kopje koffie erbij en ik aanschouw wat er rondom me uitgestald ligt. Het is onvoorstelbaar hoeveel er in een kast gepropt kan worden.

“Plaats jezelf in het “hart” van de mini-tornado”

Ik plaats mezelf dus in het zogenaamde “hart” van deze mini-tornado. Ik geniet daadwerkelijk van dat moment! Omdat ik weet dat deze chaos geen chaos meer blijft en dat ik daar zelf de verantwoording voor mag en kan dragen. Ik kies ervoor om NU in die chaos orde te scheppen. Ik kies ervoor om te weg te doen wat niet meer bij me hoort en wat niet meer gebruikt wordt. Dat is heerlijk om te doen. En de kast? daar kan na de opruiming veel meer in!! Dus ook nieuwe dingen, mooie dingen……

Chaos in je leven

De chaos in je leven kan ook een vorm van aanloop zijn tot orde herscheppen. Net zoals een kast, die je leegmaakt, eerst een chaos geeft alvorens deze geordend kan worden. Je leven wat geordend dient te worden zal aanvankelijk dus ook innerlijke chaos kunnen geven.

Probeer eens in het hart van deze “tornado” te gaan zitten en aanschouw, overzie, overwin en onderneem vervolgens actie,voor zover dat op dat moment nodig is. Agendeer eventueel acties voor later. Ook dat geeft al rust te midden van de chaos, plannen wanneer je wat mag en kan doen, ook al is dat nog niet NU. Dat is ook een vorm van ordenen.

Bid, als dat bij je past, tot de Hogere intelligenties. Raadpleeg liefdevolle,wijze, deskundige mensen. Orden je gedachten, zet je gevoelens neer. Maak planningen. Spreek je uit. Kortom, zet alles op alles wat mogelijk is voor nu en voor later. Maak zodoende ruimte voor nieuwe en mooie dingen in je leven. En vertrouw, jouw intentie wordt gezien van Bovenaf. Het begint allemaal bij jezelf, jij bent een krachtbron die het zelf kan veranderen vanaf de basis. Jij hebt daarin zelf de keus om te beginnen, vertrouw maar.

Liefs,
Nelleke Koole

Praktijk Sophia
www.praktijksophia.com

Wil jij ook leven zonder chaos? Download dan nu gratis het Ruimte Creatie Schema en zet de eerste stap naar een leven met meer rust, ruimte en flow.

Ontdek ook hoe je in één Ruimte Creatie Sessie met een nieuw perspectief in beweging komt én meteen meer zelfvertrouwen, ruimte en innerlijke rust ervaart.