De Kracht van Opruimen: een interne dialoog

Het allerbelangrijkste dat ik in de afgelopen jaren heb geleerd is de Kracht van Opruimen. In dit blog ga ik je er alles over vertellen.

Elk item dat je in je leven verzamelt zit met een onzichtbaar koordje aan je vast. Je neemt het je hele leven mee, totdat je de keuze maakt om het door te knippen.

Keuzes maken

Wanneer je moeite hebt met het maken van deze keuzes, neem je je spullen echt je leven lang mee. Zo word je huis voller en voller en zal je een onzichtbaar spinnenweb aan koordjes met je meedragen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je zult struikelen. Struikelen in de zin van depressie, ziekte en stagnatie van persoonlijke groei.

Opruimen is in feite het doorknippen van deze koordjes. Koordjes die niet meer bij je leven en je dromen voor de toekomst passen.

Indien je moeite hebt met het doorknippen van deze koordjes zijn er vaak nog persoonlijke vraagstukken op te lossen. Denk maar aan spullen die je herinneren aan vroeger, een vorige relatie, die boosheid, angst en verdriet oproepen.

Vaak is het fijn om samen met iemand anders op te ruimen, die bij moeilijke situaties extra vragen kan stellen, zodat je tot de kern van je boosheid, angst of verdriet kunt komen. Alle emoties en gevoelens die loskomen tijdens het opruimen mogen de ruimte krijgen. Dan pas ontdek je waarom het je zoveel moeite kost om iets los te laten. Door deze emoties te doorvoelen kan je het uiteindelijk loslaten.

De kracht van opruimen zit hem dus in de keuzes die je maakt.

De interne dialoog die je met jezelf voert over oude vraagstukken die je nog mag doorleven.

Door de kracht van opruimen te gebruiken komt er ruimte om van je hoofd naar je hart te gaan. Het lucht op om je te bevrijden van spullen die jouw leven stagneren, zodat er ruimte komt voor de toekomst. Niet alleen ruimte in je huis, maar zeker in je hart en hoofd. Dit ga je lichamelijk voelen. De zwaarheid die je eerst voelde, zal van je afvallen, waardoor je lichter en positiever in het leven komt te staan.

In de afgelopen jaren heb ik zelf en bij mijn klanten mogen ervaren dat dit zo is. Door te kiezen voor jezelf en de spullen die hierbij passen, gaat je leven echt veranderen. Er worden relaties verbroken, bedrijven anders ingericht of opgedoekt, andere wegen ingeslagen en als klap op de vuurpijl ben ik zelf na hele lange tijd zwanger geraakt. Het is echt mogelijk om de kracht van opruimen te gebruiken om een bewuste transformatie te bewerkstelligen.

Gebruik je intuïtie en voel welke spullen, relaties en werkzaamheden jouw leven gelukkiger, aangenamer en makkelijker maken. Ontdoe je van alles dat jouw groei  en het verwezenlijken van jouw dromen tegenhoudt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor meer….

Ontdek hoe jij de Kracht van Opruimen kunt inzetten met het gratis Ruimte Creatie Schema en bijbehorende visualisatie. Tevens kan je bij mij ervaren hoe je in één Ruimte Creatie Sessie met een nieuw perspectief in beweging komt én meteen meer zelfvertrouwen, ruimte en innerlijke rust ervaart.

Heb je nog vragen, ik ben er voor je!

Liefs Esther